Doelen vergroten de kans op succes


Vaak is er een bepaald doel waarom mensen hun leefstijl willen veranderen. Redenen hiervoor kunnen echter zeer uiteenlopend zijn. Gezondheid is zo'n reden want door ernstig overgewicht neemt de kans op afwijkingen en ouderdomsziektes zoals diabetes of hart en vaatziekten enorm toe.


Een andere reden kan zijn het verbeteren van de lichamelijk conditie. Daarbij willen mensen vaak niet eens zozeer voor zichzelf de conditie verbeteren maar meer voor anderen. Bijvoorbeeld omdat ze actiever met hun kinderen of kleinkinderen willen zijn.


Maar een paar kilo afvallen voor een trouwdag, is ook al een doel. Het doel om de leefstijl te veranderen is dus voor iedereen verschillend.

Een doel werkt motiverend

Het is goed om over zo'n doel na te denken. Een doel kan namelijk heel motiverend werken tijdens het afvallen en het vergroot de kans van slagen. Een doel moet echter wel realistisch en haalbaar zijn. Wanneer een doel niet realistisch is, kan het ook beklemmend en demotiverend gaan werken. Zeker in het begin lijkt het behalen van zo'n groot hoofddoel nog heel ver weg.

Subdoelen

Een manier om deze demotivatie te voorkomen is om subdoelen te bedenken. Subdoelen zijn kleine doelen die je stapje voor stapje dichterbij je hoofddoel brengen. Subdoelen zorgen voor succeservaringen, geven je een positief gevoel en veel zelfvertrouwen. Het zijn dan ook net kleine feestjes.

Behandelplan

Om een zo compleet mogelijk beeld van de wensen van de cliënt te krijgen, bespreek ik tijdens het intakegesprek altijd het doel en de subdoelen. Samen maken we hiervoor een plan en nemen we dit op in het behandelplan. Tijdens de vervolgconculten bespreken we de doelen en subdoelen. Zijn deze nog actueel of moet er wellicht iets worden aangepast.


Wat de reden ook is om je leefstijl te willen veranderen, het is goed om na te gaan waarom je dit wilt en een plan hiervoor te maken. Een doel met subdoelen zal je helpen de kans op succes te vergroten. Happy met Eten

Lagestraat 25

6953 BB  Dieren

06 - 24366280

happy.met.eten@gmail.com

K.v.K 72116242

BGN - lidnummer: 4921

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray Pinterest Icon

© 2018 - 2020 My with       by Chris Landzaat from Happy met Eten - All rights Reserved.